Hyppää sisältöön

Kokoomakaivot

Kokokoomakaivoja käytetään kokoamaan useampia energiakaivoja yhteen. Kokoomakaivo liitetään järeämmällä runkoputkella lämmönjakohuoneen lämpöpumppuun.

Kokoomakaivo sisältää aina linjasäätöventtiilin ja sulun per lämpökaivomäärä, sekä ilmausventtiilit.

Kaivoja on erikokoisia riippuen tarpeesta 2 lämpökaivosta aina 30 lämpökaivoon. Suurissa hankkeissa kaivot voivat olla läpikytkettäviä, jolloin koko lämpökaivokenttä läpikytketään useamman kokoomakaivon kautta yhteen, ja yhdistetään järeämmällä runkoputkella lämpöpumpulle.

Kaivot sisustetaan linjasäätöventtiileillä ja sulkuhanoilla, venttiilit ja hanat voivat olla eri kokoisia, tarpeen mukaan.

Tarkistus/säätöluukut voivat olla tarpeen mukaan erilaiset. Yleisin on muovinen PE kansi, kun kaivo upotetaan nurmikon alle. Komposiittikantta tarvitaan, kun kaivo sijaitsee paikassa, jossa kannen yli mahdollisesti kävellään tai pyöräillään. Kun kaivo sijoittuu autojen ajoväylälle, käytetään tähän 40 tonnin valurautaista kantta, joka kestää yliajon paineen.

Pienimmän kokoomakaivon korkeus on ainoastaan 430 mm ja suurin leveys 630 mm. Tällaisen kaivon sijoittaminen ahtaalle tontille ei tuota ongelmaa. Suurimman kaivo koko on pienen henkilöauton kokoinen.

Hankkeiden tarve on yleensä kovin erilainen, suurin osa kokoomakaivoista räätälöidään tarpeen mukaan. 

Kerro meille tarpeesi niin hoidamme asian kuntoon!

Ota yhteyttä

Hae